Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brödlära

Till och med om jag skulle misslyckas
med ett bröd
så är det ingen ko på isen
för det

- brödet i blöt
mer mjöl och jäst
knåda och jäs degen hög
och in med den i ugnen igen

Livet syns upp och ned
ingen vet vartåt
vår väg för oss

men när jag bakar känner jag
en lättnad att jag kan göra fel
och ändå ställa allt tillrätta!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-01-26 14:12



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Härligt dikt!
2021-01-28

  lila fjäderblomman VIP
så belönande! Ja vi behöver få känna såsom du skriver i slutraderna!Fint!
2021-01-27

  Kungskobran VIP
Ropen skalla
bröd åt alla
Om jästen är svag
då gör du gör slag
i saken
och förnyar baken
2021-01-27

  Marita Ohlquist VIP
Underbara, kreativa du, som finner råd att rätta till de som blev fel!
Tänker också att brödbaket kan vara en metafor som passar i många olika sammanhang.
2021-01-27

  Monika A Mirsch VIP
Jag älskar din dikt
och känner mig mätt
TACK!
2021-01-27

  Solstrale VIP
Ja det går att "duplera" bröd, dvs ta en bit av det, skapa ny jäst med den biten... Eller göra så som du, "ombaka" brödet, så enkelt och så fint diktat om att det går inte att misslyckas... Kan användas i tänket på många områden!
2021-01-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Du är oövervinnlig! Fantastisk på att hitta sätt att fixa till det som misslyckas.
2021-01-26

  Anya VIP
Att vara så kreativ och fixa misslyckanden är en stor gåva. Du fångar så mycket med få ord. Stor klokhet.
2021-01-26

    Lena Staaf VIP
Härlig bröddikt! Ja, att man kan omskapa ett bröd bör ge tankar åt att mycket som tycks omöjligt ändå går att förändra.
2021-01-26

  ULJO
Att baka är befriande
2021-01-26

  AiA Maria den fria


Underbara befriande rader!

Tack!

o så härligt med din fina profilbild:)

Tack!
2021-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP