Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så lätt.

Och långsamt
Stiger solen
Färgar himlen
Likt eldens intensiva kraft
Utanför mitt fönster
Stiger morgondisen
Väcker upp
Fåglarnas kvitter.
Och ute på ängen
Smyger en liten räv
Kanske på jakt
Efter sorkens bo
Porlet från bäcken
Öringens ystra dans
Dagsländans brådska
Att sätta sitt avtryck.
I doften från ängblomster
Nybryggt kaffe
Rostad macka med marmelad
Ett lätt sinne för ny dag.
Så stor är världen
Så kort tid
Att våga lyssna, lukta
På den frihet vi bär.




Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-26 14:40



Bookmark and Share


  SatansSon
bra stilövning i modernistiskt diktande Nicke.
2021-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP