Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag till

En dag till
Håkan Hellströms röst i mitt huvud
När jag ligger bredvid dig i din säng

En dag till
Orden ekar i mig
Ett ständigt stegrande tryck
Som försöker pressa fram tårarna
Jag pressar dem tillbaka

Jag tror du sover
Din mun är vänd mot mig
Varma andetag mot min hud
Jag andas djupt
En liten bit av dig i mig
Orimligt söt

Vi har inte ens rört vid varandra på flera dagar nu
Jag blundar och lyssnar på din andning
Är nästan säker på att du sover nu
Lägger mig försiktigt på sida och låtsas sova
Så du andas rakt mot mitt ansikte

En dag till
Jag vet knappt vad låten handlar om men
"En dag till" förstår jag
Jag har hört det hundra gånger nu
Varje natt

Och det är säkert hundra nätter nu
Med Håkan skrikande i mitt huvud
Innan vi gjorde slut första gången
Och innan andra gången
Nu är han här igen
Nu när din bästa vän
Min kollega
Har dött
Har blivit mördad

Betyder det att jag är din bästa vän nu?
Något åt det hållet kanske

Jag ligger bara här för att du inte kan sova själv
Och för att inte du också ska dö
Du ville dö redan innan
Men nu orkar du nog inte det
Du orkar ingenting

Och det enda jag orkar är att ligga här varje natt och lyssna på dina andetag
Att ligga här och känna din närhet
Ta in din doft så mycket jag kan och hinner
Medan Håkan sjunger en dag till på repeat
Och jag skäms

En dag till
Det blir svårare att hålla tårarna tillbaka
Fokuserar på din andning
När du andas ut andas jag in
Låter dig fylla mig tills all ångest och sorg försvinner

Det funkar varje gång
Så länge jag har det här så orkar jag med vilket liv som helst

När sömnen till slut kommer nära
När jag inte längre orkar vara vaken
Så sjunger min inre röst tillsammans med Håkan
Den enda bön jag kan
En dag till




Fri vers (Fri form) av Senkomen
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-26 15:19



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Eller Kjell Enhager.
2021-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Senkomen
Senkomen