Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


liv för överlevnad

 

Gång på gång erövra sig själv åter. Gå över och förbi. Stanna och ändå färdas. Behöva liv för överlevnad. Utkräva ansvar. Och finna sig etthundra procent ansvarig. Och ändå så skör. Spröd i dess yttersta nervände. Så låter jag mig hållas i tystnad en stund. Visst är det sorgligt på ett sätt. Och ändå fint i ett gemensamt andetag. Tyst, men inte stumt.

Hon frågar mig lågmält om min tro. Jag svarar att jag ser oss alla som sammanbundna. Likt ett oändligt trådverk av ständig förfining. Och det är inte tankarna som för oss samman. Det är inte känslorna. Och det är inte våra kroppar. Allt det är bara redskap. Hur är det möjligt att se det som inte kan skönjas, förstå det som inte kan uppfattas, känna det som inte kan förnimmas. Och ändå. Så klart närvarande uppmärksamma.

Efter kommer stillheten. Där sorgen övergår. Formar nya virvlar. Stänker glitter. Brusar.

Jag förstår att vatten är mitt element.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 515 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-01-26 19:55



Bookmark and Share


  Mona Nordkvist VIP
Så bra! Sätter igång tankar.
2021-03-09

  lodjuret/seglare VIP
En eller annan läsning av din text här, dess lugn och som varsamma teckning, gav mig lust att spontanskriva och lägga ut en kort novell om ung förälskelse, vilken i sig själv inte har varken årstid, identitet eller något av ålder över sig. Förälskelse är litet som en doft i vinden, likt ett stycke spelad musik, sjungen sång, som plötsligt bara.
2021-01-27

  Blomma-Stjärna VIP
Jenny Leine skrev det - samtycker!
2021-01-26

    ej medlem längre
Ja, vatten är sannerligen ditt element. Med lätthet och djup flödar dina ord ur ett poetiskt hjärta. Här finns kärleken, insikten, sorgen och din unika röst.
2021-01-26
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP