Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I blickfånget


Naturens intensitet
och påverkan

Syns starkare nu
i vinterlandskapet

Det vita mot
det djupt grågröna

Kontrasterna skarpare
bland ”skummande”
vågtoppar

I kylan har sparvarna
sökt sig in i buskaget
och håller värmen

Nära varandra
med fötter
och huvuden
indragna i
fjäderskruden

Som uppruggade
små runda bollar

bland grenverket

Fågelmatning med
talg och nötter
ger ökat fettlager
åt finkar och mesar

När vi själva klär oss i
lager på lager

Och vintern fortskrider
tyst och saktmodigt
i mörker och ljus




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-27 08:57



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En fågelsång bryter ut inom med din dikt som vers i ord sjunger med! Lycka att få del av din dikt! Tack!
2021-01-28

  AiA Maria den fria
Vackert
vårdande
och vördande
av allt som är


Tack!
2021-01-27

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet med ömhet för det levande.
2021-01-27

  Marita Ohlquist VIP
Fin dikt med vinterkänsla!
2021-01-27

  Eva Helene VIP
Vacker dikt!
2021-01-27

  Kungskobran VIP
Fin lägesbeskrivning
2021-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP