Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

min dödsbädd

jag är död
min tid är slut
min själ lämnat

när min kropp är tvättad
när mitt hår är borstat och flätat
när jag bär min röda blommiga klänning

min hud är iskall
mina ögon är stängda
min kropp är likstel och orörlig

besöker du min dödsbädd?
kysser du min panna och håller min hand?
tar du farväl och minns fina stunder med mig?

säger du "tills vi ses igen"?
saknar du min närvaro i ditt liv?
förstår du att jag står precis bredvid?




Fri vers (Fri form) av Väsensskild
Läst 122 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-27 10:35



Bookmark and Share


  Horace
Ofelia ska bada
och vänder sig
till en den ständigt
frånvarande Hamlet

det samtalet borde
de ha haft i denna din
fina diktform, bra
2021-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Väsensskild
Väsensskild