Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken" (538)


DEN POETISKE SOLDATEN

Den sanna livsglädjen var
Ernst Stadlers (1883-1914)
nerv,
i sin livsbejakande poesi,
vilken alltnog kan benämnas
livets poesi,
som ironiskt nog dog
med sitt livsmod
på västfrontens slagfält
1914 under 1:a världskriget.

Det finns en motsägelsefullhet
i poetens och soldatens livsmod,
där liv och död korsar varandra,
vilket kan sägas vara livets verk-
liga utmaning,med den skillnad
att poesi aldrig dödat någon.

*





Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 246 gånger
Publicerad 2021-01-27 15:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP