Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljuset i mörkret

 

 

hon ville vara en räddare i nöden

ett ljus i natten

hon kände den inre glöden

den som styrde ratten

 

hon brann för de svaga

för de övergivna

för de som fick aga

för de över sig givna

 

hon gav av all sin själ

lyste upp människors liv

hon ville alla väl

hon hade ett väldigt driv

 

outtröttligt hon kämpade på

mot fördomar och hot

de svagas röster hon ville bistå

hon satte ner sin fot

 

de kallade henne himlens ängel

en människa så gudabenådad 

hennes minne levde länge

inte på länge sådan människa skådad

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-01-28 13:14



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja en sådan att hylla - dock är det lång väg dit - en hinner dö innan en blir helgonförklarad och prisad med en rest staty som minne över en...
2021-02-01

  Bodingen VIP
Ja tänk vad Margaret Thatcher kunde hitta på i mänsklighetens namn ;-)
2021-01-29

    Lena Staaf VIP
Kanske skriver du om Moder Theresa. Men det finns många fler som jobbar helt oegennyttigt t ex i flyktingläger. De som ingen ser.
2021-01-28

  Kungskobran VIP
Moder Teresa förmodar jag.
Fint diktat
2021-01-28

  ULJO
Ljuset kraft. Fint
2021-01-28

  Sparvögat VIP
Fina ord om en beundransvärd person...
2021-01-28

  Cikoria Blå VIP
Bra!
2021-01-28

  AiA Maria den fria

Tack!


Underbart
Kraftfullt
Ljus
i rikedom
ett öppet hjärta
bär fram i kärlekens namn!

Tack!
2021-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP