Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett levande gammalt hus i dess ljus.


Huset under ekarna


Hur väl är det inte
att vara här
bland ekarna
där blåsten fångas i blått,
och där vinden,
som är runt mig hela tiden,
får en gammal känsla
i mig att svälla,
vilken får ångesten
att ge vika.

En gammal känsla
från en ljuv dröm
som förstärks
av doften från vattnet
under de svala pilträden
och gräset som biter i vinden,
och solen som leker ömt
med sin varma skugga.
Hur ljuvt är det icke
att vara - här.

Hade jag glömt dig,
livets varma hjärta?
O, nej!
Ett mörkt hus
med ekar
runt omkring,
där ekollonen
beströr den hårda marken,
där min hemlighet
läker en gammal dröm.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 411 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-01-28 13:03



Bookmark and Share


  WyS VIP
Hemmavid känns tryggt!
2021-04-23

  Klint
Vad fint :)

2021-02-02

  den nakna poeten
vackert skrivet och formulerat Bravo !!!
2021-01-30

  alicja lappalainen VIP
bild
2021-01-28

  alicja lappalainen VIP
en idyllisk bid
2021-01-28

    Sefarge VIP
Mjuk slingrande
njutbar poesi!
;)

2021-01-28

  Öknens Ros VIP
Mycket målande bilder, fin naturlyrik.
2021-01-28

  AiA Maria den fria


Kraftfull vacker bild!


Tack!
2021-01-28

  AiA Maria den fria


Underbart
Befriande

”Solen leker ömt med sin varma skugga”


Tack!

2021-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen