Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spontan sammanfattning en snöig vinternmorgon


Senior blues

Allt jag är
i fragment
annorlunda
utanför boxen
glad för röran
lite med mästarfokus och lärlingsgrodd
lite av kungasjäl och kryddblandniing
tror på egen tanke och egen vilja
hatar inget utan starka skäl
anden i mig andas djupt
njuter i nuets vånda
av mikrokosmos och mikrougn
när minnets drömmar väller in
i vardagens vila
där framtid och dåtid skär i ljuset
med mina miljoner tysta tårar
som offrats i lidande
av råttornas jakt på föda i Auschwitz
att drunkna utan räddning i ett okänt hav
simma i blod tills allt blir stilla
sexhundra år är min själ
såg indiern i min hand och lovade
att jag ska vara trygg i detta liv
leva länge av karma
simma lugnt mellan prestigens vågor
se sanningen i mitt förnuft
Mose lag räcker i mitt liv
och Buddhas insikt styr
min nyfikenhet har gott uppsåt
jag ror min eka mellan dolda grund
på okänt hav i cybervärlden
Att inte kapitulera inför dödligheten
ger kraft åt årtagen i mörkret
jag skymtar horisonten som en spegel
av kraft jag haft och ännu har
tack vare min ungdoms dårskap
och ålderdomens erfarenhet
som bubblor av symbolisk aritmetik
ett våga-vinn med priset givet
slicka tassarna och börja om
bättre utsikt i karusellen på höga hästen
gör inte om samma misstag
gör nya som lär mig mer
perpetuum mobile i dagsljus
fri är min fan och from är min tro
frusen är min svävande sorg
framåt, framåt viskar min skepnad
frid skriker mitt frestande jag
i längtan efter det jag inte har
när mitt liv ännu varar medan andra dör.




Fri vers (Fri form) av Emresia
Läst 53 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-28 13:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emresia

Senast publicerade
Senior blues
* Se alla