Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STABSPLATS!

Älvdalen med strid i svår vinterterräng,
som VO -vakthavande officer i staben var
min uppgift att nattetid bevaka signaler,
radiotrafik, ensam. Sänkte ljudet på den
kommunikationsutrustning på plats, ett
svagt ljud från tekniken. Vilade på den
smala fältsängen. Somnade av det svaga
bruset. Drömde om sköna damer på Mora
Stadshotell, kaffe och konjak.
Kaminen slocknade under mina vila.

Vaknade tvärt att någon prasslade sig
igenom slussarna till staben och kom
in precis när jag var på benen 0500.
Överstens entré; god morgon fänrik, har
du en lägesrapport och lite kaffe?

Strax överste! - Vad skumt här är,- ja,
elgeneratorn går på sparlåga...
- då tar jag ett glas vatten före kaffet,
- nej, överste inte det glaset, där låg en
generals tandgarnityr i vatten över natten.

Krafsade ner en lägesrapport stenografiskt
med påhittade "krumelunser" - vad står det?
- Fienden befinner sig vid punkt 14 NV höjden.
Rent påhitt av mig för att klara mitt skinn.

Tjänstefel!(?) Mitt omdöme var mitt axiom!




Prosa (Kortnovell) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 126 gånger
Publicerad 2021-01-28 14:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje