Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

atomvinter

det var lätt att föreställa sig
kärnvapen som klöv molnen
i strimlor

och ingen trodde på allvar
att det skulle hjälpa
att låtsas vara sköldpadda

framtiden förbereddes i nevadas öken
av människor med huvudet bland svampmolnen

och ronald log och sa att han
skulle börja bomba om fem minuter

ingen skrattade, vi väntade ju redan
på att den röda knappen skulle tryckas in

men sedan glömde vi det hela
och började tänka på annat

medan upprustningen fortsatte




Fri vers av Herr Farbror VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-28 19:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Farbror
Herr Farbror VIP