Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att skapa mina stolta soldater som en förebild av mig själv...


HUNDVAKTEN!

Övningarna i fält, grupperade och i bivack,
där tog jag alltid hundvakten 0400 - 0600,
varför? Tiden var egen tid att förbereda allt
inför de uppdrag vi beordras att utföra.

Soldaterna fick sova och kaffekitteln på en
varm kamin, fotogenlampa, anteckningar,
kartor och nedtecknade order från staben,
rakade mig, kammade håret, borstade mina
tänder och käkade limpa med armens lilla
lyxvara; leverpastej. Funderade över vad
morgondagen skulle innebära....

Det var denna insats som skapade "farsan",
visst önskade jag utvilade och motiverade
soldater, men baktanken fanns att noga
förbereda mig, därför denna hundvakt
något jag var helt ensam om i kompaniet.
Farsan tog väl hand om sina kamrater!




Fri vers av Johanne Rydgren Rilje
Läst 123 gånger
Publicerad 2021-01-29 00:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje