Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snöbarn

Du barfota barn som vandrar i snön

Säg vem kastade ut dig i kylan 

Var har du ditt hem, din mor och din far 

Finns det någon som saknar dig nu

Eller är du allena i världen 

 

Du barfota barn som vandrar i snön

Säg vart är du på väg min vän

Bort ifrån eller hem till någon 

Finns det en plats där du känner dig trygg

Eller är du utlämnad till ensamheten

 

Du barfota barn som vandrar i snön 

Säg vad söker du här i livet

Har du någon att lita till 

Finns det någon som säger god natt

Eller är otryggheten din följeslagare 

 

Du barfota barn som vandrar i snön

Jag ser din skugga bland husen 

Jag hör dina steg smyga i skydd av mörkret 

Jag känner din närvaro fast du är borta

Du barfota barn som vandrar där ensam i snön




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-02-05 08:14



Bookmark and Share


  Siggesdotter
En text som tar tag i hjärtat...melankoliskt och vemodsfullt
2021-02-06

  Marita Ohlquist VIP
En stark text som går in som en tagg i mitt modershjärta!
2021-02-05

  Solstrale VIP
Fin inspiration...
Ja det är bra att med orden formulera det outgrundliga - hur kan vi tillåta barnen lida - de har inte satt sig själva till världen... Vi ör dem skyldiga våra hjärtan och en famn, tillika som poesins rader i menande ord, där berättandet just är viktigt för att ges perspektiv!

Mycket fint skaldat!
2021-02-05

  Susen VIP
Berörande ömt fångar i hjärtat
2021-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP