Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Krasad sångskrud

mjukt silas solen
genom grenar
och granstammar

kittlar henne lätt
i känslosvirret

buren av mossfamnen
söker hon efter
orden som ströddes här

där varje stavelse
hade omslutit henne
som en tonmantel

tills nattens frostnymfer
krasade sångskruden

och bokstäver föll som
daggpärlor i skogen

där hon söker dem än

mellan träden öppnar
sig ett skimmerstråt
för hennes bara fötter

ur marken hör hon
sångers klang stiga














Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-29 18:36



Bookmark and Share


    JJ VIP
Gillar den lite mystiska tonen i dikten! Fin! Mvh. JJ.
2021-01-29

  BenGust VIP
Riktigt känner hur mossan omsluter barfotafötter. Hur marktonerna ljuder.
2021-01-29

  Susen VIP
Så vackra rader som värmer inuti
2021-01-29

  morgonstjärna VIP
härlig vandring
2021-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP