Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En droppes kosmos

En droppe vatten
som färdats

genom tidens kanal

vad rymmer den
av vedermödor
och livskärlek?

vad spirar i
dess mikrokosmos?

mitt jag

söker dess öga
och fångar regnbågen
mot tegelväggen

medan droppen
tvekande
släpper greppet

faller mot marken




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-29 19:47



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Mycket fin betraktelse, av det stora i det lilla.
2021-02-02

  BenGust VIP
Raffinerat perspektiv genom tidens kanal och mikrokosmos. Vad rymmer en droppe och vad spirar däri? Fascinerande.
2021-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP