Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Anblick.


Vintervy


Långa månader
ligger regnbågen
hoprullad i ett kvalsterhål,
glänsande och disigt
som ett fågelperspektiv.

Och under kalla vinternätter
när pärlugglan flyger in,
färdas en vit oxe fram
över de vida fälten,
tjock dimma mot isig vass
och kylig ånga upp ur myren.

Men en eftermiddag
bölar oxen ut ur grinden
och svänger argt sitt horn
mot de vida ravinerna,
och ut ur en myrstack
flyger en svart fågel uppåt.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 258 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-30 10:26



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Väldigt tjusigt om en otjusig årstid, galant!
2021-01-31

  alicja lappalainen VIP
FINA VINTERBILDER SEDDA UR OLIKA PERSPEKTIV.
2021-01-30

    Sefarge VIP
Återigen mästerligt
Njutbar värmande
Dikt i vinterkyla o
mörker
Tack!

2021-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen