Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ta tjuren vid hornen


den falska smälta snön

som ett brus i mörkret skyddar
vid likgiltighetens rand
hämtar stunden andan
och flyttar den falska smälta snön åt sidan

du kan fortfarande höra ekot av friheten
som liksom kittlar i benvitorna och flyttar
framtiden en stund längre bort

förvandlingen finns inte i din öppna hand
existensen är försluten i sitt eget vakuum
och hittat aldrig hem igen

men villkoret är lika tydligt som tidigare
att allt som inte löstes
hinner ikapp

har låtit ångesten fått härja fritt i kroppens korridorer
utan att ta hänsyn till konsekvenserna
som låtit alla färger konverteras till en grå massa
och skapat falska löften som bara har sitt mantra som grund

så länge som jag låter lögnen få lägga sig som en blöt filt
är mitt sinne förorenat
och jag hittar aldrig hem
aldrig ut
aldrig tillbaka till verkligheten




Prosa av Max Poisé
Läst 258 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-01-30 14:38



Bookmark and Share


  Flying Anna VIP
"höra ekot av friheten
som liksom kittlar i benvitorna"

"låtit ångesten fått härja fritt i kroppens korridorer"

Vilka magnifika strofer!
2021-02-06

    ADI Nehlin
Kloka ord...det finns ett pris att betala när man väljer att leva i lögnen. Samtidigt så mänskligt och förståeligt. Den andra vägen är smärtsam...fast..när du väljer den har du större möjligheter att uppnå inre frid. Tror jag...eller så är också det en lögn.
2021-02-01

  Öknens Ros VIP
"Det som göms i snö..."
2021-01-31

    Lena Staaf VIP
Tänkvärd text! Ja, det som inte blir löst tenderar att förfölja en och till och med växa, kanske också förvanskas. Bäst att dra ett djupt andetag och ta itu med det svåra.
2021-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé