Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bildning

Vi måste veta tillsammans
enas om en gemensam bild
en gemensam vision

Idag lever vi i våra egna bubblor
skapar vår egen värld
tar del av information som passar
vår egen lilla värld

Alla utanför är avvikande
i sämsta fall fiender
som ska bekämpas
utrotas

Vart tog bildningen vägen
som i säg bar på nyfikenheten
att vidga perspektiven
att lära tillsammans
ett lärande som lyfte
som underlättade salmhällsresan

En gång i tiden benämndes det ”folkhem”
detta nutida hånade, förhatliga ord

En gång i tiden innebar det ”fröet” till något nytt
en gemensam inkluderande vision




Fri vers av AA VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-30 23:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AA VIP