Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ogräsets ode och öde.


Ogräsets koral


Jag är ett ogräs som vinkar
i nöd till ljuset,
men som långsamt kvävs.
Jag har fibrer i slammet,
jag tuggar syre förgäves
och förminskas
i kvävande smuts.
Broalgerna sjunger med,
de muterar genom tidvattnet.
Förgäves i den kvävande
sången till havet
förblir våra alger smutsiga.
Ibland är jag befriad från ogräs
och min sång finns inte i kören,
ibland är jag den svängande
uppåtsträngens oktav,
då ljuset nära den
suger upp smutsen från mig.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 161 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-01-31 05:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen