Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hawaiiscener


jetströmmande vågor höga
atoller sandrevlar
lavastränder
djurplankton
organismer
mantor rör sig
rytmiskt trummande in
ändlösa rader föda
medan hummande
gröna havsköldpaddor
glupskäter av
vajande sjögräsväggar


under den bågnande skyn
vindglider laysanalbatrosser
in mot citrusplantagen
rör sig stolt
rödbenta nektarkrypare
fetärnorna däremot
flygsusar över gulkrämiga
deliciöst doftande
hibiskusar och
rödtonande tempelblommor

flyger sig fria från
band och hämningar


vid en atoll längre bort
kråmar sig två
hawaiimunksälar
bläckfiskmätta njuter
de sandvärmen medan
långgrundheten för in
en vattenstänkt
turkos bris utefter
pärlbandet öar
med en aldrig sinande
vulkanisk aktivitet och
nya lavaströmsformer




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-01-31 11:20



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria


Vacker resa

men jag blir påmind om
människans negativa påverkan
även här.
Det finns bl.a nästan ingen inhemsk flora kvar och havsströmmarna för stora delar av avfall mestadels plats till Hawaii .

Jag tog tillfället i akt att belysa den mörka baksidan för det färgrika och vackra öriket.

Tack!
2021-02-02

  Solweig Jansson VIP
Wow ! Vilken åktur du bjuder på ! Läsaren blir som en fågel som ovanifrån och underifrån få betrakta detta paradis !
2021-02-01

  Elinor Sörensson VIP
Hawaii - ett fascinerande örike. Som du
med ditt flödande språk så färgstarkt
målar upp. Att läsa de inledande raderna
är som att följa med vågornas rytmiska
rörelser. Under den bågnande skyn.
2021-01-31

  Susen VIP
Ditt språk fångar. Så vackert!
2021-01-31
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP