Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Talande

 

 

hans irriterade röst

ljud som av klirrande is

frostigt, kyligt

 

någon som alltid vill ha rätt

som alltid "vet bäst"

någon som inte vill bli emotsagd

 

hon krymper inför hans ögon

blir en våt fläck på golvet

gör tafatta försök hävda sig

 

tänker bryr mig inte

låt honom få rätt

tiden visar sanningen

 

isig tystnad breder ut sig

det sprakar i luften

av outtalade ord

 

banaliteter blir till berg

hans ego demonstrerar

maktfullkomlighet 

 

hon njuter i tysthet

ibland med stolthet

hans nederlag

 

hans sätt att gottgöra

vill göra allt

för att visa sin "kärlek"

 

hon vet att han är rädd

innerst inne är rädslan

att bli ensam

 

vem skulle han då

visa sin manlighet

sin styrka och kraft

 

hon vet med rätta

alla får sitt en dag

så även han

 

tills dess bidar hon sin tid

låter honom prata

men går inte i strid mot honom

 

varför träta med en oförsonlig

hon stänger ute hans prat

kryper in i sin egen värld

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-01-31 12:25



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Int' lätt att vara messerschmitt och jordens mittpunkt nu för tiden, fruntimmren bara klagar, tacka vet jag förr, bla blabla Guds gåva till kvinnan bla bla en klapp på huvudet bla bla lilla gumman bla bla ;-)
Skämt åsido, de med ständigt bekräftelsebehov är ena jobbiga typer då de dessutom tror sig kunna och veta allt, spelar ingen roll vad som avhandlas.
2021-02-02

  angela Täubert fd Jansson VIP
Fast det gör ont i själen under tiden man väntar
2021-02-02

  helenita VIP
Lite mental terror...
Bekräftelsebehov
2021-02-01

  Solstrale VIP
Ja tänk att han aldrig tänker på andra än sig själv - redan oförsonlig blir snart oresonlig och oförmögen
2021-02-01

  ULJO
Svårt med dem som inte kan leva utan hela tiden bli bekräftade.
2021-02-01

    Lena Staaf VIP
Väldigt fin beskrivning av en man som innerst inne är osäker på sig själv och därför hela tiden behöver bekräftelse, något som tyvärr sker på hans kvinnas bekostnad.
2021-02-01

  BenGust VIP
Män som ena stunden bannar och andra stunden kryper parasiterar.
2021-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP