Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är inte du

Bara att se ditt namn på telefonen
sticker mig i hjärtat med brännande knivar
Bara att höra mitt eget sinne
viska ditt namn
Lämnar treuddade brännsår i min själ

Mitt hjärtas mörkaste rum
har flödat över av ditt ljus
Likt en gudlik kärlekens fontän
omgärdad av änglars viskande sånger

Ljuset ger mig en oas att vila i
en oas där jag kan lägga min evigt sökande själ
Ditt ljus får mitt hjärta som ständigt är på flykt
från alla andra och sig själv
Att döpas i kärlekens namn

Det ger mitt hjärta mod
Mod att hoppas
mod att tro
Och mod att älska

Men det är inte du
och det har aldrig varit du
Det är någon annan
både du och jag vet det
Men jag älskar dig för det.




Fri vers av Simpeltjuv
Läst 126 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-01-31 20:59



Bookmark and Share


    Simpeltjuv
Tack! Uppskattar verkligen din kommentar. Dopet står för pånyttfödelse, och att få födas i kärlekens namn är något väldigt vackert. Och det kan hända alla. Bara tro. :)
2021-02-05

    ej medlem längre
Hej
Att
”Döpas i Kärlekens Namn” det är inte illa.
En vacker kärleksdikt bra skrivet på väl genomtänkt.
2021-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Simpeltjuv