Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Generositet är en lovvärd förmåga och ambition men någonstans på vägen kommer man till en slutstation varefter man inser att man måste få någonting tillbaka också ...


En gång i tiden det räckte med ett löfte ...

... om att jag skulle få
ett lillfinger av dig
för att jag skulle
skänka båda 
mina händer till dig ...

Men när jag ej
fick ens ett lillfinger av dig
och jag såg dig gå vidare
med allt vad du fått av mig
insåg jag att
det ej i längden
vare sig är pregnant
eller på annat sätt gagnar mig

Så därför är 
det som nu gäller
att för att få någonting
av mig
får du först bjuda på någonting
som kommer ifrån dig

Ty jag vet vad jag
har att ge
men också vad
jag kan och vill ge

Men det är ej längre
någonting som är gratis

utom för den dig
som är ämnad för mig
eftersom du fungerar
på samma sätt som mig ...

... och jag just därför
kan känna mig säker på
att du inte någonsin
ens skulle tänka tanken
på att bara ta ifrån
utan att också ge tillbaka
av dig till mig ...

 

 

 

 

_________________________

Publicerad här tidigare i juli 2012

Idag 2021 finns du i mitt liv, min älskade C.
Du skänker mig så innerligt mycket mer
än vad jag ens drömt om att få 
blott genom att bara vara så underbart mycket
bara dig - Jag älskar dig!

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 465 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-02-01 05:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP