Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skimmerklot



Ljuskäglan en drömsk hinna

värmer min spatserande blick

över snökupor längsmed svagt

gulmelerade drivsnötak

in på gångväg där gestalterna

skimrar trots den femtongradiga

februarikylan



än är vårt skimmerklot

en distansernas deltagare

på långväga färd genom

dunkla sfärer av

issplitter och

ljusabsorption men

närvaron nu är påtaglig




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-01 15:20



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
På din promenad är du öppen för det vackra omkring dig - en bra målsättning att ha varje dag ! Din språkglädje är smittande !
2021-02-03

  AiA Maria den fria

”Skimmerklot”

Rikt

Underbart

Upplyftande

Ljusrikt

Tack!
2021-02-02

  Elinor Sörensson VIP
Nu känner jag hur den försiktiga
februarisolen nyfiket kittlar mig
i ansiktet. Kan knappt vänta längre
på att åter få känna värmen mot
huden.

Skimmerklot. Snyggt!
2021-02-02

    Lena Staaf VIP
Snö, ljus, skimmer, lite trolsk stämning här.
2021-02-01

  Susen VIP
Värmer min spatserande blick. Fint!
2021-02-01
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP