Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Sladjana Zubcevic


Tänker på en avlägsen himmel och Tänder stjärnornas ljus



Jag går tillbaka
till vår morgondag
som ligger bakom oss

Jag vet nu
att vår livstid räcker inte
för att
åldras tillsammans

Medan
mandelträden blomstrar
Tänker jag på en avlägsen himmel
Tänder stjärnornas ljus i mörkret
och
Lyssnar på fåglarnas sång
som talar om kärlekens törst

Är jag en annan du - Är du en annan jag

En ros i en gammal mur
påminner om oss
men
Jag ska glömma det
och
Förlåta hjärtat

Sedan ska jag
gå upp på ett bortglömt berg
Där vi var en gång tillsammans
och
Hämta skuggans kraft
ur trädgården bakom mig

Nu sitter jag tyst
stirrande i floden
Tänker på mitt förflutna
och
Gör ett halsband av jasmin

Här har jag funnit mitt liv igen
livet bortom livet
Nära mitt förflutna
nära min vagga




Fri vers (Fri form) av Sladjana Zubcevic
Läst 981 gånger och applåderad av 49 personer
Publicerad 2021-02-02 15:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En drömsk dikt med många passager av dåtid som - jag hoppas - bådar gott för en gemensam framtid.
Du säger att "jag har funnit mitt liv igen" men är det ett gemensamt liv. Det finns inget svar här. Ännu...
2021-06-18

  Monica Lindgren
"Hämta skuggans kraft"... Väldigt fin, abstrakt, modernistisk poesi!
2021-06-11

  ResenärGenomLivet VIP
Vacker text till en underbar bild...
2021-03-05

  Kajan VIP
Känslan av två parallella liv finns här, det som kunde varit och det som är. Texten är vacker och texten bär förlust, och där bakom finns den andra vägen.
2021-02-05

  Eva Helene VIP
Vilken vacker och meditativ dikt!
2021-02-05

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker och sorgsen text om det
förflutna. Sista strofen ger hopp
om nuet och framtiden.

2021-02-04

  aol
Blev så berörd
2021-02-04

    Lena Staaf VIP
Vemodsvacker text med tillbakablickande och försök att se framåt.
2021-02-03

  Bibbi VIP
Starkt berörande!
2021-02-02

  Sparvögat VIP
Så fint att finna liv nära det förflutna...
Vemodets sorg tecknas i vackra ord.
2021-02-02

  Solstrale VIP
En ödmjuk skönhet i hyllning till livet!
2021-02-02

  WyS VIP
Berörande!
2021-02-02

  Larz Gustafsson VIP
Himlen kommer nära genom tron på Jesus Kristus.
Den behöver inte alls vara avlägsen.
2021-02-02

  Maria Sundelius
Den gick rakt in i hjärtat, tack!
2021-02-02

  limerick
Vacker text och vacker bild!
Bokmärkes.
2021-02-02

  bibbi ahrnstedt
Mycket vackert, kärleksfullt och längtan finns där
2021-02-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar poesi skriven med berörande vackert vemod i varje ord.
2021-02-02

    ej medlem längre
Lugn och avklarnad.
2021-02-02

  Koloristen
Uttrycken "stjärnornas ljus" och "livet bortom livet" är iögonfallande.
2021-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Sladjana Zubcevic
Sladjana Zubcevic