Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människonäste

Om vi lär oss myrornas språk
om vi luktar som dem, om vi ter oss döende
inför drottningens ohöljda blick
om de bär oss ut från stacken
där skogen staplat en bädd av vasstjälkar och torrgräs
vid kanten av den nattfrusna sjön
ska vi sluta våra ögon i förundran
och deras vingar ska svepa mot våra öppna kroppar
där vad som helst kan ta sig in,
där tiden ska fläta sitt rede
av tallbarr och herrelösa timmar




Fri vers av Grävling
Läst 146 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-02 22:51



Bookmark and Share


  helenita VIP
Åh, så vackert.
2021-02-03

  Ulf Carlsson VIP
Vacker villkorspedagogik: att leva är att lära sig dö.
Formen "dem" verkar dialektal. Om vi luktar som de (gör).
2021-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling