Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leka affär

Vi handlar med uppskurna kronblad och stjälkar
byter vasstrån och kaveldun, pressade blad
mot rabarberns svartnande skynken

där timmarna går, isblomslika
längs klippväggens kanter
bjuder vi en årstid uppgrävd ur tjälen

och innan våra ord fanns redan sångerna
fanns bergens röster, ett idogt nynnande
av stilla mosslighet i jorden

och vi skänker en bukett av kroppsvarm tröst
för granarnas svartgrönskande hjässor
mot en magnesiumvit himmel

mot ett litet andetag i tysta luften
en stillhet under vindens krusning
i vattenpölens oljegröna spegling




Fri vers av Grävling
Läst 137 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-02-03 13:12



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Åh, jag minns när vi lekte affär och Krusskräppans bruna frön var kaffe och med vilken lust vi förvandlade allehanda ting i naturen till vad vi än behövde i vår affär ! Din text är, som alltid, en skönhetsupplevelse !
2021-02-03

    ej medlem längre
Stilla mosslighet - så fint!
2021-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling