Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Misstag är inte alltid misstag utan hör till

Är misstag nödvändiga? Eller hör de till livet?

Misstag är att göra fel, göra saker som man inte får som att bejaka en lust till någonting eller begå våld mot ens eller andras natur.

Ingen vill göra något fel och alla vill vara perfekta, rentav fulländade, men så är det inte även om vi strävar efter det.

Du tycker det var ett misstag - du ser det så.
Jag tycker det tillhör livet och ser allt utifrån flera perspektiv att vi ansvarar för våra handlingar mot varandra. Nödvändigt att vilja trösta, men någon ser det inte på det viset. Jag tycker det är fint med tröst.

Misstag är att göra ned - lyft upp istället.

Morgonljuset är trött, men piggnar snart till
och kretsen med människor som dirigerar rätt eller fel behöver inte vara etiskt fullfjädrade.
Där simmar fisken i de lugnaste vatten, säger jag.

Trollet, som tror att det är en fe, är ett troll och måste ha missuppfattat något om sin roll att inte kunna förtrolla tillräckligt, men vilja det. Trollet tycker att ansvar är viktigare och var man lägger näsan - inte lägga näsan blöt. Inte korsa fingrarna för att känna två nästippar. Förtjusa är en efemär handling, men att inte lyckas med förtjusningens konst är ett misstag.

Firmament - fermentera - efemären eller chimären, sa narren till barren i julgransmysteriet.

Stanna därvid är ett misstag. Ideal i tradition är att sväva som att objektet tar din roll - barren säger att de är eviga och ställer sig på kvisten och gröna som bara den.

Misstag är att inte bli sedd eller att förnimmas på ett missvisande eller orättvist sätt. Vara är att förnimmas elle est peripete.

Inbillning kan vara det att man istället måste se allt med klara ögon och rena ord.

Så stig upp med ljuset och rör armarna i sfärerna.

Orörd var trollet och så var även fen då, sägs det i sfärerna från Högum till Lågum att lagom vore ett votiv som hör till dem eller till gemene man.

Idag mötte du trollet som höll med om mina visdomar. Misstag hör till, om man nu ska definiera dem i mer lyckosamma ordalag än de pejorativa. Eller om någon överdriver som aldrig har gjort något annat än att bada i överdrifter, vilket är allvarligt. När har någon lärt den som lätt far ut med villfarelser ett sanningens ord?








Fri vers av frun
Läst 75 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-04 01:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
kanske, jag ser bad du skriver men misstag gör hon med vilje eller för att hon inte fattar bättre
ondska föds osv
bra text dock.
lär dom yngre
2021-02-04
  > Nästa text
< Föregående

frun