Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i Notarius publicus "Monografen"


MONOGRAFISK SAMMANFATTNING I-II

Mor var vacker,
far var snäll,
och jag är jag,
där han som är Jag,
var förutseende nog,
välja rätt mödrar,
till sina barn,
eftersom jag som är han,
aldrig skulle klarat av
allt själv,
för ingen kan vara
allt och alla själv,
men den som kan tänka
sig själv,
som förälder till sig själv
legitimerar därav sitt
föredöme som lämplig
vårdnadshavare,
i motsats till statens
vanskötsel av sina med-
borgare.

Det är en naturens nåd,
att vissa släktdrag
går i arvsanlagens tecken,
när det rätta virket,
förädlar mänskligheten
som art,
och hedrar sin fader och
moder,
på det att de icke förmått
hedra sig själva.

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 256 gånger
Publicerad 2021-02-04 12:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP