Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALDRIG FÖRR

Aldrig förr jag längtat så
sommaren, den sköna,
skåda fågeln i det blå,
dofta gräsen gröna,
känna vindens milda sus,
höra bäckens ystra brus,
smaka bär och böna.

Aldrig förr har sinnen tärts
som i denna vinter,
aldrig förr jag undernärts
i de labyrinter,
som coronas smitta gjort,
att jag bommat varje port
för dess falska finter.

Aldrig förr har poesin
haft sin roll att spela
som en själens medicin
för mig frusne, stela.
Aldrig förr i vintern svår
har min dikt betytt den vår,
som mig snart skall hela.











Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-04 16:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP