Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besökarna

Vi sjunger granskogen och blåsten
längs tvättstreckets stelfrusna lakan
bärgar kylan ur zinkbaljan i brunnen
bär sommarens spensöta mjölk
i en skål täckt av krackelerad frost
genom en sovande trädgård

och dess drömmar talar ett annat språk
än det vi blivit lärda
en röst av grumligt sjövatten och glömska
vi sitter på verandan med kölden i famnen
en nattmal drunknad i sött te
och allt som ska dö för att få födas




Fri vers av Grävling
Läst 140 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-02-04 20:04



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
"Blott en afton bor jag här..." (Einar Ekberg)
2021-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling