Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Toner från en inre och yttre värld.


Årsdagen


Dofterna av sommarnätter
påminner mig om att jag inte vet
vad som ytterst är liggande
i min djupaste tanke
som svävar här i mörkret.

Som en gammal skattjakt
full av längtan till något
vagt och långt borta;
där ekon svävar
av mjuka psalmer
stiger en doft upp
från bokstäverna i min bok.

Låt mig påminna dig
om att jag inte riktigt vet
hur riddarna från gamla tider
övervann och uthärdade
för att finna sin skatt.

De är borta ...
men en varm längtan
till något vagt och avlägset
dit mörkret inte når
förblir hos oss
och de varmaste psalmerna
tonar ännu innerligt.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 202 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-02-05 06:27



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Längtans
värmande
berikande
toners flöde


Tack!
2021-02-08

  alicja lappalainen VIP
.. dikten med hög kvalitet.
2021-02-05

  Horace
Kan knappast skrivas och målas bättre
Lysande, tack, bokmärke
2021-02-05

  Ulf Carlsson VIP
Orgelbrusande nostalgi, fint komponerad med hoppfullt tonspråk.
2021-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen