Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland händer det!


POESINS MYSTIK

Det är det underbara med lyriken,
att bortom regler och kriterier
upplyses tillvarons mysterier
ibland, i den poetiska mystiken.

Försvinner gör då både tid och rum.
En gränslös och en allomfattande
enhetsupplevelses mysterium,
en närvaro bak vardans snattrande

med ytans fraser och förgängelser,
ett verklighetens sanna maximum
bjuds oss, som dväljs i språkets fängelser,

bjuds diktens hemlighet med öppen hand.
Det darrar till i själens universum
Det händer inte ofta, men ibland.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-06 13:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP