Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Följa solens stråk



Jag följer
solens stråk
genom snön
och stannar
vid dammen
för att andas ut

min man har varit sjuk
men vi firade att han
är klart bättre idag
åt välstekt ryggbiff
med ris och bearnaisesås

avgrundens djup
jag skådar
i minnenas skål
tiden som glimmar
är kort
och försvinner snart
som ett stim av svarta
och gyllene fiskar
simmar
mot botten

vad strävan
och näringsrik sörja
får våren
att grönska

vad får himmelen
att vidgas mot en blå
horisont
där solens sista strålar
glöder

nu överväger mina fötter och jag
att lämna gräs och grus
och bruna löv
och skynda hem
till filtinklädd man
som vilar
både ben och vingar.






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-02-05 20:04



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Vacker
återhämtad
i naturens kraft
Ödmjukt
berörande
liv att ära

Tack!

All kraft<3
2021-02-10

  Marita Ohlquist VIP
Fint text om en kärleksfull relation!
2021-02-08

  Solstrale VIP
En hjärtlig solskenskram med krya på er vibrationer sändes! En fin dikt och med naturens fond som bakgrund!
2021-02-06

    Lena Staaf VIP
Fin text med vardagen och evigheten sida vid sida. Hoppas din man blir frisk snart!
2021-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP