Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Potentiell behandling för Covid-19, med 95% effektivitet,

Potentiell behandling för Covid-19, med 95% effektivitet, upptäcktes i Israel


Shutterstock Sjukhus.
Forskare vid Ichilov Medical Center i Tel Aviv meddelade att de hade upptäckt ett läkemedel för Cofid-19, med 95% effektivitet, efter en förstudie.

Professor Nadir Arber, från sjukhusets Cancer Prevention Centre, testade ett läkemedel som utvecklats av hans team på patienter med måttliga och svåra former av Covid-19 och fann att det hade 95% effektivitet, skriver Times of Israel.

Arber uppgav att läkemedlet EXO-CD24 är billigt och effektivt och bör administreras en gång om dagen i 5 dagar.

Av de 30 patienter som fick behandling visade 29 en förbättring efter två dagar och skrevs ut från sjukhuset efter ytterligare 3 till 5 dagar. Den sista patienten återhämtade sig också, men behövde flera dagars återhämtning.

Läkemedlet bekämpar så kallad "cytokin storm", orsaken till majoriteten av fall av andningssvikt hos patienter som diagnostiserats med COVID-19 sjukdom. Behandlingen är baserad på exosomier - små påsar med vätska som kroppen använder för intercellulär kommunikation - för att transportera CD24-proteinet i lungorna.

 

Detta protein ligger på ytan av celler och spelar en viktig roll i regleringen av immunsystemet, säger Shrian Shapira, forskare i Arbers team.

Behandling ges genom inandning dagligen i flera minuter.

Efter att ha märker positiva resultat av läkemedlet, professor Nadir Arber bad hälsoministeriet att utvidga kliniska prövningar till flera patienter.

Källa: Times of Israel




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-06 14:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP