Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Naturen och jag"

Naturen
Den är så viktig i mitt liv
ja, mer än så
den är det enda i mitt liv

Som alltid började jag dagen tidigt
I gryningen gick jag
och mötte solens första strålar
I timmar vandrade jag
bland träden i skogen
över de vidsträckta ängarna
och uppför kullarna

Törsten kom till mig
och jag sökte mig till en liten sjö
där jag drack av det friska vattnet

Senare passerade jag en trädgård
med ett äppelträd
vars frukter jag åt av

Men så hörde jag ett ljud
och blev rädd
och med vinden
blåsandes genom min päls
sprang jag iväg på mina fyra ben




Fri vers av Pär Dunge
Läst 526 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-06 16:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pär Dunge