Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Identiteten

Vandrar i klunga, de namnlösas skara
frågar sig vem man är, eller kan tänka sig vara
vissa ängsliga, sköra, vissa, underbara
det sägs vi alla en dag finner vår identitet
att den står oss att finna, inte är en hemlighet

vad som är sanning, vad som är lögner, vem vet
när vissa ljuger om små saker, trivialiteter
försöker få oss att missa deras dualiteter
ta mitt råd, se förbi deras osäkerheter
du är mer, så mycket mer min sköna
av all din potential kan blott framtid utröna

vi färdas fram mot framtid så osäker, ta min hand
vinden i seglen, mot nya äventyr, främmande land
vad än vi bjuds, må anden stå stark
sällan viker tappre äventyrare, undan nyfunnen mark
så osagt brusten tillit, funnen vänskap, säker solitär
du står evigt stadig, när du funnit den du i sanning är




Fri vers (Fri form) av Martin Lindh
Läst 103 gånger
Publicerad 2021-05-16 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Martin Lindh