Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.youtube.com/channel/UCVjC54fO1elhcC1ZIFThKAA


Drottningen av poesi

Poesin, overklighetens språk,
förde dig
hän - att stå ut i verkligheten
byråkratin
var omöjligt
dödande
och moralen var för de dödliga
i pöbeln

Subjekitivitet in i döden
avvisa alla etiketter, det finns
bara
människan

människan som häftar vid sin partner
likt torkad säd
likt livslögner

du
kommer emot din älskade
på den svävande slätten
med orden:
“stackars du,
där inne bakom murarna
sitter pedofilerna och våldsverkarna
och
de evigt oskyldiga

du är oskyldig
till de där våldtäkterna
ja, du är oskyldig, för evigt

aldrig kan du vara skyldig
till att våldta de megära
kvinnorna, aldrig
aldrig …

inte du
nej, aldrig

se
jag bygger en mur
av citat omkring oss
den betyder mer
än muren av betong
för dig.”




Fri vers (Fri form) av Jeremiah Karlsson
Läst 177 gånger
Publicerad 2021-02-07 09:24



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Ursäkta! Nu råkade jag klicka två gånger!
2021-04-27

  Monica Lindgren


Ja, det är underbart att kunna krypa in i den skyddande bubbla som poesi och skönlitteratur är, det tycker sannerligen jag också!
2021-04-27

  Monica Lindgren


Ja, det är underbart att kunna krypa in i den skyddande bubbla som poesi och skönlitteratur är, det tycker sannerligen jag också!
2021-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Jeremiah Karlsson
Jeremiah Karlsson