Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När långsamheten söker mig

 

Du ser, kanske alla,
en jag som rör mig 
dit jag ska
dit,
där jag borde vara
och där hamnar jag.

Jag vet så mycket mer
än dig, kanske alla,
om var jag innerst 
inne är.

Sveda som läkt
med eller utan ärr
är en kostym av
verklighet som 
tänjer sig oändligt.
Jag är där ibland 
för att man måste. 

Jag är någon, annanstans 
understundom och jag har
skymtat likheter med dig,
kanske alla.
Jag är där för att det behövs
och för att svaren radar upp 
sig inför människan, jag. 




 

 

 




Fri vers (Fri form) av Elaine.S VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-02-07 10:18



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En vältalande fin dikt, som har bredd och säger något till oss... Alla... Allmängiltigt och tidlöst - i mellanmänskliga varat! Tack!
2021-02-07

  Hon kallar sig poet VIP
Jag gillar hur det känns som att dikten inleds bara så där....liksom som att hoppa in i nåt eller en konversation så mjukt men med insikt och djup och jag gillar just: "är en kostym av verklighet som tänjer sig oändligt." och sedan gillar jag avslutet mitt i allt - fint och följsamt och nyfikenhet
2021-02-07

    Lena Staaf VIP
En ödmjuk text om svåra situationer och kanske även minnen, sådant som inte går att undfly och som det därmed stoiskt måste genomlidas.
2021-02-07

    ej medlem längre
Tycker om sättet som dikten resonerar med oss alla, kanske dig.
2021-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP