Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Stekta bullar

 

har du gårdagens bullar

hembakta eller egna kan du

göra stekta bullar, går även med släta bullar...

ta fram en stekpanna

en stor klick smör låt smälta ned

på mellanvärme

häll upp

sirap på ett fat

på ett annat fat med

kanel, vanilj och

kardemumma 

doppa bullen

från sirap till kryddan

lägg i smöret i stekpannan

sänk till lägsta värmen

stek i fem minuter 

på varje sida...

sedan den kolasmet i stekpannan

ringla den över bullarna, saltflingor på

servera med kniv och gaffel, kladdig skapelse 

ett stort glas iskall mjölk, eller en kaffekopp

må gott och ha det fint...

 




Övriga genrer av Solstrale VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-02-07 11:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Frestande gott men förbjudet för mig diabetiker!
2021-02-08

  Mr_Solstråle
väldigt mumsigt med dessa bullar mums mums
2021-02-07

  Maria Sundelin VIP
Låter mumsigt, men får bli te till för min del
2021-02-07

  angela Täubert fd Jansson VIP
Mums, får mig att tänka på ngt lite enklare vi brukade göra nämligen fattiga riddare.
2021-02-07

  Grävling
Det fungerar även med gröt. Barndomsminnen. :) Fast vi hade ingen sirap till, bara smör, kanel och socker.
2021-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP