Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På humör med dragspelsaktör



Me handklavér
blir det så mycke mer
av fors och skog
av harv och plog


Till bälgaton
så hett i kultiszon
från hambotramp
från takt och stamp


Med jularbokläm i låt
känns luften emellanåt
så fri så lätt så klar
och inga frågor bara svar


I månsken på längtans strand
nånstans i Ångermanland
ljuder Grönstedts klenod
en klangrik vals från glansperiod


Me bälgaspel
känns aldrig nånting fel
från tälthet scen
me dragspelsgen


Ur dragspelskomp
framtas en dixiestomp
och sångkraft strör
kärlekskulör




Bunden vers (Rim) av BenGust VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-07 20:35



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Underbar
svängom
i kärlekskulör

Tack!
2021-02-10

  Elinor Sörensson VIP
Bara titeln fyller mig med glädjebubblor.
Och då är den bara förrätten till ett grönskesjungande bälgaspel.
2021-02-08

  Susen VIP
Bildskapande toner som lockar fötterna till en svängom
2021-02-08

  angela Täubert fd Jansson VIP
Av dragspelsmusik blir man glad,
hör gärna en o annan ballad.
Men all dragspelsmusik gör mig salig,
ja av den musiken blir jag vältalig. : )
2021-02-08

    Lena Staaf VIP
Härlig text där dragspelet ljuder mellan raderna och får benen och kroppen att röra sig! Mäktigt!
2021-02-08

  Öknens Ros VIP
Fint skaldat om detta instrument som framkallar lust att dansa. Tänker på "Pepparn", var det så han kallades?
2021-02-08

  Solstrale VIP
Makalöst vackert och melodiskt skaldat! Äkta skaldekonst!
2021-02-07
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP