Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Glaciärkollaps i Indiska Himalaya. Ständig risk med smältande glaciärer. Kring 1 miljard människor har odlade grödor nedanför Himalayakedjan.


Glaciär rämnade


Stenkross, slam, vatten

från Uttarakhand-bergen

störtade mot dal.

Av förödande krafter

bortsveptes det gestalter.





Bunden vers (Tanka) av BenGust VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-02-08 07:52



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Tack för att du belyser
skänker möjligheten
för fler att välja
”öppna ögon”

...en möjlig väg till nya val att göra


Tack!

2021-02-10

  Elinor Sörensson VIP
Tragik såväl för människor
som natur.
2021-02-08

  Susen VIP
En tanka med verklighetsförankring. Bra fångat
2021-02-08

    Lena Staaf VIP
Dånande tankadikt! Man bävar. Klimatförändringarna levererar.
2021-02-08

  Öknens Ros VIP
Mot naturkrafterna står sig människorna slätt.
2021-02-08
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP