Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Varat och tiden.


Sfinxen och jinxen


Om du en dag går iväg -
vänd dig då bort ifrån mig
lämna ingen adress
eller telefonnummer.
Ta din ilska med dig,
packa ned skulden
stoppa ned den
i din handväska
full med upplevelser
och vad du ser som segrar.
Ty jag skall då vara tyst
som sfinxen.

Kanske, kanske en dag
din balsamerade kropp
ibland besöker
denna pyramid,
men återhämta inte
dina glömda smycken,
bara den lilla söta ringen.
Se, hur på jorden
byggstenarna stannar kvar,
hur de stå där ändå.
Dock ej för beständigt.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 167 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-02-08 12:52



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
sårade känslor
2021-02-11

  Ulf Carlsson VIP
Klurig separationsdikt med inmurad igenkänningsfaktor!
2021-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen