Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blandade vårkänslor

 

Jag går in ett annat skede där skuggorna avbildar sig direkt på skärmen. De svarta bokstäverna tar över handen och även om pennan i denna tid är förkastad, framstår fantomsmärtorna som allt mer verkliga. Jag vet att våren väntar. Jag ser dess förtecken i notbladen, solen och de höjda blickarna. Men jag vet också att tiden för återhämtning vid en infektion räknas i månader. Fjädrarna från en död fågel i snön och avtryck av tassar. Gud avsatte den sjunde dagen åt vila men lät ändå världen gå sin stilla gång. Överfallsvåldtäkter, ärekränkningar och ständigt nya åtalspunkter serveras på frukostbrickan. Jag tror det är något mer än hennes mun. Konsonanter kan inte enbart bilda ord. Vokalers klang skapar utan avspärrningar. Att sitta vid ett skrivbord kan vara outhärdligt. Att resa sig, att gå, att växa i skrevorna på en solig stenhäll. Sömndrucken men redo. Det får bli mina sista ord.

 




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-02-08 13:02



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag fångade solen på balkongen och drack en espresso, det var väldigt varmt i kinden och det är minus 4, Sedan shoppade jag glatt runt i kvarteren en tima.
2021-02-08

  Nanna X
Ja sannerligen är känslorna blandade inför denna vår, hopp och förtvivlan. Hoppas ändå du får resa dig från skrivbordet till den soliga stenhällen så småningom.
2021-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP