Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fartigt

Från noll till hundra
fart att älska och beundra
nedför skidbacken
eller på motorcykelns hjul
så kittlande, så svindlande kul!
*
Men i den vardagliga verkligheten
förespråkar jag långsamheten
det regelbundna som sker varje dag
ett lugn i takt med hjärtats slag.
*
Jag väljer bort alla snabba klick
för jag vet att livets längd
är blott ett ögonblick.





Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2021-02-08 15:40



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Underbart slut på fin dikt om livsinsikt
2021-02-10

  Bodingen VIP
Full fart spar tid men när tidsbanks-kontot är fullt lär man tat' lugnt ett tag.
2021-02-10

  Solstrale VIP
Åh så otroligt fint!
2021-02-09

  Blomma-Stjärna VIP
Fint skrivet! J
a, visst kan fart och berg och dal kittla våra sinnen - men för att begripa sig på sin egen dag, behövs rutiner och en lyhördhet för hjärtats slag - i lugna vatten trivs också jag!
2021-02-08

  BenGust VIP
Har varken åkt slalombacken eller MC.
Men har läst Långsamhetens lov av Owe Wikström.
2021-02-08

  Marita Ohlquist VIP
Skönt med fasta rutiner
och välja sin egen takt
så vill jag ha det och leva
så länge det står i min makt.
2021-02-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Fart och fläkt kan locka. Men vardag i långsamhet känns som det bästa. Fina tankar att fundera över i din dikt.
2021-02-08

  Öknens Ros VIP
Av både fart och fläkt man blir mätt
Livet är inte alltid lätt
I hemmets lugna ro
Där finnes eget bo
2021-02-08

  Susen VIP
Leva i nuet ta tillvara på ögonblicken. Fint
2021-02-08

  Niliboy
Ja, vi måste värna å vara rädd om oss!
2021-02-08

  Sparvögat VIP
Spänningens ögonblick ser jag i kärlekens slöja eller vid havets strand då stormen sig böja.
Men som dina visa ord tecknar långsamhetens lov i det vardagliga livet, se det lilla i det stora.
Så mycket skönhet
2021-02-08

  Kajan VIP
Texten saktar ner från hög fart och då framträder djup och detaljer; och då kommer innebörden fram...så är det i livet också. Fint framställt här.
2021-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP