Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gloria






och stjärnbilderna är skrivna med
människornas tuktande bläck
en svart spegel av avlägsna solar i vilket hennes
genomskinliga ansikte framträder

och i hennes famn bar hon på sina legender
en fullastad segelbåt som plöjde genom nattmörka vatten
på väg mot en ordlös bok utan någon titel
på väg mot en rymd där stjärnbilderna skakade av sig sina fjättrar
tog språnget över människornas gärdsgårdar

och stjärnorna föll som vita stenkulor från en svart ram
gjuten av trängtansfulla händer
ut över det nypolerade trägolvet
som delar ur en gnistande gloria
ännu inte buren ovan himlavalvets bäcksvarta mantel














Prosa av Androiden VIP
Läst 101 gånger
Publicerad 2021-02-08 23:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Androiden
Androiden VIP