Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale


JAG SÅG DIG I "ONÖDAN"

 

du lever

du finns

jag såg dig

i "Onödan"

 

orden mina

når ej fram till …

 

för någonstans i en by

där är plogvallen så hög

i "Onödan" finns bara snö

 

denna snö faller ned över allt

likt en ljudisolering dämpar

 

mina ord 

är en spade

 

jag skottar mig fram till

byn "Onödan" där snön

ligger djup över alla hus

 

mina ord 

är en spade

 

du hör mig

djupt i snögrottan

du ropar till svar

 

jag såg dig

 

 ... var det i onödan ...

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2021-02-09 10:18



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Reflekterar över
upplevelsen utifrån
att ”se i onödan”
synes besvikelse
bakom oförättat värv

Tänker...är bättre att se en gång för mycket än en gång för lite

Tack!
2021-02-09

  Eva Langrath VIP
Spännande text som fåt mig att fundera kring var onöda är. Kanhända det nödvändiga.
2021-02-09

  Susen VIP
Tänkvärda ord. Gillas!
2021-02-09

  Kajan VIP
Intressant text som leder tanken vidare. Tänker på om en människa kan anses vara överflödig, och konsten som ett verktyg att nå fram till dem och lyfta upp och belysa.
2021-02-09

  Sparvögat VIP
Att se det ”onödiga” är nödvändigt...
Tänkvärd ord
2021-02-09

    Lena Staaf VIP
Sällan är det upptäckt av en annan människa är i onödan.
2021-02-09

  Maria Sundelin VIP
Bra funderingar om tillvaron
2021-02-09

  BenGust VIP
Du hade inte behövt titta och se
men eftersom du gjorde det kanske
en person eller en bortglömd by åter sattes på kartan.

2021-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP