Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nittionio ansikten


”My god, it's full of stars!”

Inkonsekvensen
är att förvänta sig stabilitet, konsekvens,
identitet
i personen mittemot

Vi är så förlorade
i de ändlösa stjärnrymderna
inom oss

Så är de imaginära sociala sammanhangen
uppställda,
tomhet mot tomhet,
den enes stjärnrymd mot den andres

och förlorad är varje
av andra
såsom genuint stabil entitet
betraktad tomhet
i sin egen
intergalaktiska försvunnenhet,
uppskalad till allt, nerskalad till inget

Nuets svindlande illusioner
brusar tinnitusiskt
i snäckorna
på världshavens stränder

Gårdagarna vindlar sina remsor
om våra huvuden,
intoxikerade
av kostbara försvunnenheter,
tunna som atomlagersgrafen,
långsträckta som silvertärnornas
planetpendel

Dofterna av baldersbrå
och tjärade träbåtar
lindrar avstånden

Av misstag
spolar jag ner nittionio ansikten
medan andra cirkulerar
omkring mina tankar
som hungriga vargar
runt lägerplatsens yttre
perimeter

Det sista som hörs
är applådåskorna




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-09 18:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP