Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kontentan


ledsagades genom dimmor

när frågan ställdes
dog gårdagens förhoppning
och slöt pakt med en usel framtid

förlorarna står i samma kö
hämtade från en föreställning som
inte går att kritisera
och ur förlusten skapas framgången
som hänger sina gelikar högt upp i galgen

har studsat en evighet mellan löften
och fryser fortfarande genom märgen när
jag ser hur valen alltid genererar tillväxt

vill du vara nära en sån som jag

vill du riskera bli skändad av egenproducerade sanningar

jag är bara en simpel man ur skuggorna
det finns ingen räddning för sådana som mig

men det finns lärdomar

unik




Prosa av Max Poisé
Läst 232 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-02-09 19:07



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, man kan hämta lärdom ur allt som händer...så tänkvärt...
2021-03-05

  Cikoria Blå VIP
Diktaren mejslar fram en lite ljusning, vilket känns bra. (Okej, jag skulle blivit förvånad annars...)
2021-02-10

  aol
Så vemodsvackert stiger mannen utan framtid fram ur skuggorna likafullt finnes räddning genom just lärdomar,
skarp dikt som gav mej djup och känsla.
2021-02-10

    Lena Staaf VIP
Dikt med en vemodig ton. Finns det förlorare? Är det inte mest något vi föreställer oss. Unika är vi i alla fall alla.
2021-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé